9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný italský recept na těstoviny carbonara plné chuti. Tato jednoduchá a rychlá chuťová bomba s vajíčky, pancettou a sýrem parmazán je skvělou volbou pro každého milovníka těstovin. Neodolatelně krémová omáčka se dokonale sladí s drceným černým pepřem a zaručeně vás nadchne!
Suroviny
- 400g těstovin (např. špagety)
- 200g pancetty nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi orestujte nakrájenou pancettu nebo slaninu na kousky, dokud nezezlátne.
- Přidejte prolisovaný česnek a smažte ho spolu s pancettou nebo slaninou asi minutu.
- Vložte vařící se těstoviny do vroucí osolené vody a vařte podle návodu na obalu až do al dente.
- V misce smíchejte žloutky, parmazán, sůl a pepř.
- Okamžitě po uvaření těstovin je sceďte a přendejte je do pánve s pancettou a česnekem.
- Zamíchejte těstoviny s pancettou, česnekem a několika lžícemi vařící vody z těstovin.
- Stáhněte pánvi z tepla a rychle vmíchejte směs se žloutky a parmazánem.
- Pokud je těstovina suchá, přidejte ještě trochu vařící vody z těstovin.
- Pořádně promíchejte, až se vytvoří krémová omáčka.
- Hotové těstoviny podávejte ihned posypané parmazánem a čerstvě mletým pepřem.