9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara plné chuti.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný italský recept na těstoviny carbonara plné chuti. Tato jednoduchá a rychlá chuťová bomba s vajíčky, pancettou a sýrem parmazán je skvělou volbou pro každého milovníka těstovin. Neodolatelně krémová omáčka se dokonale sladí s drceným černým pepřem a zaručeně vás nadchne!

Suroviny

  • 400g těstovin (např. špagety)
  • 200g pancetty nebo slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100g strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi orestujte nakrájenou pancettu nebo slaninu na kousky, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a smažte ho spolu s pancettou nebo slaninou asi minutu.
  3. Vložte vařící se těstoviny do vroucí osolené vody a vařte podle návodu na obalu až do al dente.
  4. V misce smíchejte žloutky, parmazán, sůl a pepř.
  5. Okamžitě po uvaření těstovin je sceďte a přendejte je do pánve s pancettou a česnekem.
  6. Zamíchejte těstoviny s pancettou, česnekem a několika lžícemi vařící vody z těstovin.
  7. Stáhněte pánvi z tepla a rychle vmíchejte směs se žloutky a parmazánem.
  8. Pokud je těstovina suchá, přidejte ještě trochu vařící vody z těstovin.
  9. Pořádně promíchejte, až se vytvoří krémová omáčka.
  10. Hotové těstoviny podávejte ihned posypané parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *