9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap“ – tradiční korejské míchaná rýže.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje různé druhy zeleniny, maso a míchanou rýži do lahodného pokrmu plného exotických chutí. Připravit bibimbap doma je snadné a rychlé, stačí následovat náš recept a budeš mít lahodné jídlo připraveno během několika minut. Vyzkoušej tento tradiční korejský pokrm a přenes se do světa orientální kuchyně přímo z pohodlí tvé kuchyně.

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 100g hovězího masa (nebo libovolného masa)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g špenátu
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 česneková stroužek
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na začátku si připravíme zeleninu. Mrkev a cuketu nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka a špenát nakrájíme na menší kousky.
  2. V pánevsi rozpalíme olej a osmahneme na něm nakrájené maso. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu a osmahneme do měkka.
  3. Přidáme vařenou rýži a opékáme, dokud rýže nezíská lehký hnědavý nádech.
  4. V misce smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a prolisovaný česnek a přilijeme k rýži. Dobře promícháme.
  5. Orestujeme vajíčka a položíme je na vrch smíchané rýže.
  6. Podáváme ihned a můžeme posypat celé jídlo sešitým čerstvě seškrábaným sezamem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *