9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje různé druhy zeleniny, maso a míchanou rýži do lahodného pokrmu plného exotických chutí. Připravit bibimbap doma je snadné a rychlé, stačí následovat náš recept a budeš mít lahodné jídlo připraveno během několika minut. Vyzkoušej tento tradiční korejský pokrm a přenes se do světa orientální kuchyně přímo z pohodlí tvé kuchyně.
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 100g hovězího masa (nebo libovolného masa)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100g špenátu
- 1 cibule
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 česneková stroužek
- sůl a pepř
Postup
- Na začátku si připravíme zeleninu. Mrkev a cuketu nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka a špenát nakrájíme na menší kousky.
- V pánevsi rozpalíme olej a osmahneme na něm nakrájené maso. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu a osmahneme do měkka.
- Přidáme vařenou rýži a opékáme, dokud rýže nezíská lehký hnědavý nádech.
- V misce smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a prolisovaný česnek a přilijeme k rýži. Dobře promícháme.
- Orestujeme vajíčka a položíme je na vrch smíchané rýže.
- Podáváme ihned a můžeme posypat celé jídlo sešitým čerstvě seškrábaným sezamem.