9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tradiční kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční kimchi z bílého zelí je korejská specialita plná chuti a prospěšných probiotik. Naučte se jednoduchý recept, jak si připravit tento lahodný a zdravý fermentovaný pokrm doma. Užijte si pikantní dochuť bílého zelí s kořením a nechte ho lahodně zkvasit. Vyzkoušejte tradiční kimchi recept už dnes!

Suroviny:

  • 1 bílé zelí
  • 1/4 šálku soli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce nakrájené zázvoru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce čilové pasty
  • 2 lžíce cukru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule

Postup:

  1. Nařežeme zelí na menší kusy a smícháme s solí. Necháme odpočívat asi 1 hodinu.
  2. Mezitím nastrouháme mrkev a cibuli, prolisujeme česnek a nakrájíme zázvor.
  3. V míse smícháme rybí omáčku, čilovou pastu a cukr.
  4. Propláchneme zelí, aby bylo méně slané, a důkladně osušíme.
  5. Přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli, česnek a zázvor do směsi s rybí omáčkou.
  6. Dobře promícháme a přesuneme do sterilizované nádoby.
  7. Necháme 2-3 dny fermentovat při pokojové teplotě.
  8. Poté můžeme tradiční kimchi z bílého zelí podávat jako přílohu k hlavním jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *