9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný batátový guláš s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na lahodný kořeněný batátový guláš s fazolemi plný chutí a aromatů. Tento vegetariánský pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky exotických směsí koření a zdravého stravování. S batáty plnými vitamínů a bílými fazolemi bohatými na bílkoviny je tento guláš skvělou volbou pro rychlou a zdravou večeři. Podlejte svůj jídelníček novým a zajímavým receptem a užijte si skvělou chuťovou bombu plnou zdraví!

Suroviny

  • 2 velké batáty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka fazolí (cizrna nebo červená fazole)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koríandru
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kostky.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek na plátky.
  3. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a dále osmahněte.
  6. Přidejte batáty a koření – mletou papriku, kmín, koríandr, sůl a pepř. Promíchejte.
  7. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí batátů (cca 20 minut).
  8. Přidejte fazole a nechte provařit dalších pár minut.
  9. Pokud je guláš příliš řídký, můžete přidat trochu mouky k zahuštění.
  10. Po dochucení podle potřeby můžete podávat s kousky chleba nebo rýže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *