9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na lahodný kořeněný batátový guláš s fazolemi plný chutí a aromatů. Tento vegetariánský pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky exotických směsí koření a zdravého stravování. S batáty plnými vitamínů a bílými fazolemi bohatými na bílkoviny je tento guláš skvělou volbou pro rychlou a zdravou večeři. Podlejte svůj jídelníček novým a zajímavým receptem a užijte si skvělou chuťovou bombu plnou zdraví!
Suroviny
- 2 velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka fazolí (cizrna nebo červená fazole)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koríandru
- 800 ml zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kostky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek na plátky.
- Papriku zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku a dále osmahněte.
- Přidejte batáty a koření – mletou papriku, kmín, koríandr, sůl a pepř. Promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí batátů (cca 20 minut).
- Přidejte fazole a nechte provařit dalších pár minut.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžete přidat trochu mouky k zahuštění.
- Po dochucení podle potřeby můžete podávat s kousky chleba nebo rýže.