9. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí kormaNULL, tradiční recept z indické kuchyně plný exotických koření a chutí. S jemným kuřecím masem, rajčaty a aromatickými bylinkami, tento pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si jedinečnou indickou lahůdku doma!
Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky mletého skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- ½ lžičky mletého čili
- 200ml smetany ke šlehání
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup:
- 1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- 2. Cibuli a česnek jemně nasekejte.
- 3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- 4. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
- 5. Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, kurkumu, papriku, sůl, pepř, skořici, zázvor, kardamom, hřebíček a čili) a promíchejte.
- 6. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
- 7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekanou petrželí.