9. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí kormaNULL
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné kuřecí kormaNULL, tradiční recept z indické kuchyně plný exotických koření a chutí. S jemným kuřecím masem, rajčaty a aromatickými bylinkami, tento pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si jedinečnou indickou lahůdku doma!

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky mletého skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • ½ lžičky mletého čili
  • 200ml smetany ke šlehání
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup:

  1. 1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. 2. Cibuli a česnek jemně nasekejte.
  3. 3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. 4. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
  5. 5. Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, kurkumu, papriku, sůl, pepř, skořici, zázvor, kardamom, hřebíček a čili) a promíchejte.
  6. 6. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
  7. 7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *