9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajská kořeněná polévka s kuřecím masem je lahodná, exotická a osvěžující pochoutka, která pohladí vaše chuťové buňky. Připravená s thajskými bylinkami a kořením jako citronovou trávou, zázvorem a česnekem, tato polévka je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Nechte se unést kombinací chutí a vyzkoušejte si tuto jednoduchou a lahodnou thajskou polévku s kuřecím masem ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 l kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička citronové trávy
- sůl, pepř, olej
- čerstvá koriandr na zdobení
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte, papriku a mrkev nakrájejte na proužky.
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přidejte kari pastu a promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z obou stran. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kuřecí vývar a kokosové mléko. Přidejte hrášek, kurkumu a citronovou trávu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Nechejte polévku vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a zelenina měkká.
- Před podáváním ozdobte polévku čerstvým koriandrem.