9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kořeněná thajská polévka s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Thajská kořeněná polévka s kuřecím masem je lahodná, exotická a osvěžující pochoutka, která pohladí vaše chuťové buňky. Připravená s thajskými bylinkami a kořením jako citronovou trávou, zázvorem a česnekem, tato polévka je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Nechte se unést kombinací chutí a vyzkoušejte si tuto jednoduchou a lahodnou thajskou polévku s kuřecím masem ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička citronové trávy
  • sůl, pepř, olej
  • čerstvá koriandr na zdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte, papriku a mrkev nakrájejte na proužky.
  2. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli s česnekem. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z obou stran. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
  4. Přilijte kuřecí vývar a kokosové mléko. Přidejte hrášek, kurkumu a citronovou trávu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  5. Nechejte polévku vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a zelenina měkká.
  6. Před podáváním ozdobte polévku čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *