9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a křepelčími vejci
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a chutné jarní risotto s hříbky a křepelčími vejci. Tento recept kombinuje bohaté houby s jemnými křepelčími vejci, které vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést tímto jednoduchým, ale elegantním jídlem, které jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a ochutnejte toto lahodné jídlo dnes!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500g hříbků
  • 4 křepelčí vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100ml bílého vína
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • Sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte je, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži na risotto a podlijte bílým vínem. Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
  4. V jiné pánvi rozehřejte máslo a uvařte na něm křepelčí vejce.
  5. Přidejte uvařená křepelčí vejce do rýže a promíchejte.
  6. Přidejte na kostičky nakrájený parmezán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Risotto servírujte posypané nasekanou petrželkou a podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *