9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rýžový nákyp s červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový nákyp s červenou řepou, který spojuje klasickou chuť rýže s pikantními tóny červené řepy. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky tradiční české kuchyně. Podívejte se na recept a připravte si chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 šálek rýže
  • 2 střední červené řepy
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, sůl, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme červenou řepu. Oloupeme ji a nakrájíme na malé kostky. Vaříme ji ve vody, dokud nebude měkká (cca 20 minut).
  2. V druhém hrnci vaříme rýži podle návodu na obalu. Odkapeme a necháme vychladnout.
  3. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na pánvi s olejem.
  4. Ve velké míse smícháme uvařenou rýži, cibuli s česnekem, vařenou řepu a nastrouhaný sýr. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Do směsi přidáme rozšlehaná vejce a mléko a dobře promícháme.
  6. Směs přendáme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud nákyp zezlátne.
  7. Po upečení necháme nákyp chvíli vychladnout a pak podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *