9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Oslnivá parmazánová cestovina s bazalkou je lahodný italský pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje plnotu parmazánu s osvěžující chutí bazalky, vytvářejíce dokonalou harmonii. S jednoduchými surovinami a rychlou přípravou je tato lahůdka skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést italskými lahůdkami přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 250 g cestoviny
- 50 g parmazánu
- 1 hrst bazalky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vezmite si hrniec a naplňte ho vodou, pridajte soľ a nechajte prevrieť.
- Potom pridajte cestovinu a varíme podľa návodu na obale, kým nebude al dente.
- Zatiaľ si pripravte omáčku. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekané česneky.
- Osmažte česneky, kým nezačnú voňať, potom pridajte nasekanú bazalku a nechajte ju zahriať.
- Keď je cestovina uvarená, scedíme ju a pridáme do panvice s omáčkou.
- Pridáme nastrúhaný parmazán a premiešame, aby sa parmazán roztavil a vytvoril krémovú omáčku.
- Ochutnáme soľou a korením podľa chuti, servírujeme ešte teplé.