9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Smažený hermelín se smetanovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept‍ na tradiční české jídlo -⁤ smažený hermelín se​ smetanovou⁢ omáčkou. ⁤Tento ⁢lahodný⁣ pokrm je oblíbeným předkrmem nebo⁣ snackem, který si můžete‍ dopřát kdykoliv. ⁤S ​chutí a rychle připravený hermelín ve‌ smažené kůrce⁢ a ⁤lahodná smetanová omáčka ho​ udělají neodolatelným. Podívejte se⁤ na náš snadný ‍a chutný recept a dejte⁣ si pochoutku dle tradiční české kuchyně.

Suroviny

  • 4 plátky hermelínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 200 ‌ml smetany ⁢ke šlehání
  • sůl a​ pepř podle‌ chuti

Postup

  1. Herminé osušte utěrkou ⁣a obalte ⁤je v hladké mouce.
  2. Na pánvi‍ rozehřejte máslo⁤ a osmažte hermelíny ze všech stran,⁢ dokud nejsou zlatě hnědé.
  3. Mezitím ve vhodném hrnci si ⁤rozehřejte smetanu ⁤ke šlehání a přidejte ⁤sůl a pepř podle chuti.
  4. Po upečení přeneste hermelíny na ‌talíř a podávejte se smetanovou ‌omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *