8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus se zelenou baklažánovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus se zelenou baklažánovou omáčkou, který vám okouzlí svou chuťovou harmonií a lahodným aroma. Skvělá kombinace křupavého hummusu a jemné zelené omáčky z baklažánu vám zaručeně zvedne náladu a dodá energii. Zkuste tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 hrnek vařených cizrny
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru
  • 1 zelený baklažán
  • olivový olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte hummus. V mixéru rozmixujte cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kmín a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte nasekaný kopr a vše dobře promíchejte.
  2. Baklažána nakrájejte na tenké plátky a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a smažte plátky baklažánu dozlatova z obou stran. Osolte a opepřete.
  4. Na servírovací míse rozetřete hummus a navrch polejte zelenou baklažánovou omáčkou zmačkanými plátky smaženého baklažánu.
  5. Podávejte s čerstvým chlebem nebo chipsy. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *