8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepro, zelo
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční český recept na pokrm „Knedlo, zelo,⁢ vepro, zelo“ obsahuje​ lahodné domácí‍ knedlíky,​ dušené zelí a vepřové​ maso. Připravte⁢ si tuto oblíbenou chuťovku a užijte si autentickou českou kuchyni plnou chuti a ​tradice. S receptem na⁣ knedlo, zelo, vepro, zelo zaručeně potěšíte celou rodinu!

Suroviny

  • 500g vepřového⁤ masa
  • 1 hlávka zelí
  • 1 cibule
  • 500g brambor
  • 100g ‌hladké mouky
  • 1 ‌vejce
  • sůl, ⁢pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravte knedlíky.⁤ Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.
  2. Přidejte jedno vejce,⁣ hladkou mouku ⁢a promíchejte. Z těsta vytvořte knedlíky a vařte ve ​vroucí osolené vodě.
  3. V hrnci osmahněte na sádle nakrájenou cibuli ⁢a vepřové ⁤maso nakrájené na menší kousky.
  4. Přidejte⁣ na​ nudle nakrájené zelí, zalijte ‍trochou vody a nechte dusit pod pokličkou, dokud nebude‍ maso měkké.
  5. Po uvaření přidejte do zelí a​ masa ⁤kmín a pepř​ dle chuti.
  6. S knedlíky podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *