8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční české knedlíky se⁢ sladkými ⁢švestkami. Měkké a nadýchané knedlíky plné​ šťavnatých švestek ​jsou typicky českým pokrmem, který si zamilujete.⁤ Podívejte se‌ na náš snadný recept a​ dejte si⁤ je jako teplý⁢ dezert nebo sladkou‍ večeři. Vařte ‌s námi!

Suroviny

  • 500‌ g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 ⁢vejce
  • 100‍ g másla
  • špetka‍ soli
  • švestky
  • cukr a skořice na posypání

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve ⁤slupce,⁣ nechte⁢ vychladnout‌ a oloupejte je.
  2. Nastrouhejte brambory⁣ na jemném struhadle.
  3. Přidejte⁤ mouku, ​vejce,⁤ sůl a vytvořte‍ hladké těsto.
  4. Těsto rozválejte na pomoučené válci na plát tloušťky asi ⁣1 cm.
  5. Na tenké pláty nakrájejte těsto ⁣a na každý plát ⁣položte jednu‍ švestku.
  6. Knedlíky uzavřete a vytvarujte do tvaru kulek.
  7. Knedlíky dejte vařit do vroucí osolené vody a ​vařte asi 10 ⁣minut, ⁣dokud nevyplavou⁢ na hladinu.
  8. Vychladlé ⁤knedlíky⁤ podávejte posypané směsí cukru ​a skořice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *