7. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Postrouhaná jablková knedlíková strouhanka
zdroj: Recepty 24/7

Postrouhaná‍ jablková knedlíková strouhanka je skvělým receptem na sladkou a lahodnou pochoutku. Jednoduché ⁢příprava a bohatá‌ chuť jablka v kombinaci s aromatickou‌ skořicí udělají z tohoto dezertu neodolatelný zážitek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké vynikajícím domácím dezertem plným tradičních chutí.​

Suroviny

  • 4 jablka
  • 200g hladké mouky
  • 70g másla
  • 100g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce

Postup

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Do mísy smícháme nastrouhaná jablka, mouku,⁤ cukr a sůl.
  3. Po částech přidáváme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nedostaneme těsto.
  4. Z těsta vytvoříme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě.
  5. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
  6. Plátky knedlíků rozložíme na plech a‍ sušíme v troubě na nízké teplotě, dokud nevyschnou a nezhustnou.
  7. Postrouhaná jablková knedlíková strouhanka je hotová a můžeme ji použít jako posyp na dezerty nebo do ⁢pečiva.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *