7. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Postrouhaná jablková knedlíková strouhanka je skvělým receptem na sladkou a lahodnou pochoutku. Jednoduché příprava a bohatá chuť jablka v kombinaci s aromatickou skořicí udělají z tohoto dezertu neodolatelný zážitek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké vynikajícím domácím dezertem plným tradičních chutí.
Suroviny
- 4 jablka
- 200g hladké mouky
- 70g másla
- 100g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 vejce
Postup
- Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Do mísy smícháme nastrouhaná jablka, mouku, cukr a sůl.
- Po částech přidáváme rozpuštěné máslo a mícháme, dokud nedostaneme těsto.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě.
- Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
- Plátky knedlíků rozložíme na plech a sušíme v troubě na nízké teplotě, dokud nevyschnou a nezhustnou.
- Postrouhaná jablková knedlíková strouhanka je hotová a můžeme ji použít jako posyp na dezerty nebo do pečiva.