Vyzkoušejte lahodnou indickou cizrnu s kari a zeleninou, která vám okoření vaše jídelníček. Tento recept je nejen chutný, ale i zdravý a plný vlákniny.

Suroviny

  • 1 hrnek suché cizrny
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kousky
  • 1 menší cuketa, nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce kari koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci vaříme cizrnu podle návodu na balení, dokud není měkká.
  2. Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou být sklovité.
  3. Přidáme papriku, cuketu a rajčata a smažíme přibližně 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme kari koření a směs promícháme.
  5. Přidáme uvařenou cizrnu a promícháme vše dohromady, necháme chvíli restovat.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti, můžeme také přidat trochu vody, pokud je směs příliš suchá.
  7. Servírujeme samostatně nebo s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *