Zdravá a chutná kombinace červené čočky s tučným tofu. Tento veganský recept je bohatý na bílkoviny a vlákninu a díky exotickým kořeněním jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte svému tělu lahodné a vyvážené jídlo.
Suroviny
- 200g červené čočky
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 konzerva naklíčených sójových výhonků
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžičky kari korenia
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Červenú čočku dôkladne prepláchnite pod vodou.
- Na panvici si orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak na oleji.
- Pridajte pokrájanú papriku a restujte pár minút.
- Pridajte opláchnutú červenú čočku a zalievajte vodou podľa potreby, aby sa čočka uvárala.
- Pridajte nakrájané tofu a kari korenie. Pred koncom pridajte aj naklíčené sójové výhonky.
- Varíme približne 15-20 minút, kým sa čočka neuvarte.
- Podávajte s ryžou alebo pečivom podľa chuti.