7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hubami a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a krémové rissoto s houbami a parmazánem, které se stane oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Tento recept je jednoduchý k přípravě a skvěle chutná jako hlavní chod nebo jako příloha. Užijte si bohatou chuť hřibů a parmazánu ve spojení s lahodnou rýží – skvělou kombinaci na každý den.

Suroviny:

  • 300g rýže na risotto
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100g parmezánu
  • čerstvý petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme rýži a restujeme, dokud není sklenutá.
  4. Postupně zalijeme horkým vývarem a vaříme do změknutí rýže.
  5. Přidáme na kostičky nahrubo nastrouhaný parmezán a promícháme.
  6. Pokrm můžeme dochutit solí, pepřem a čerstvě nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *