7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské jídlo cacciatore s kuřecím masem. Jednoduchá a chutná příprava s rajčaty, paprikou a bylinkami, která vás jistě potěší. Zaručeně se líbí celé rodině!
Suroviny
- 4 kuřecí stehenní řezy
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200g žampiónů
- 400g rajčatového pyré
- červené víno
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampióny a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud neprozraží.
- Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud alkohol nevypaří.
- Přilijeme rajčatové pyré a necháme provařit asi 15-20 minut.
- Přidáme koření podle chuti a necháme cacciatore ještě povařit, aby chutě dobře propojily.