7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cacciatore s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské jídlo cacciatore s kuřecím masem. Jednoduchá a chutná příprava s rajčaty, paprikou a bylinkami, která vás jistě potěší. Zaručeně se líbí celé rodině!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehenní řezy
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200g žampiónů
  • 400g rajčatového pyré
  • červené víno
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a necháme je chvíli restovat.
  3. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud neprozraží.
  4. Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud alkohol nevypaří.
  5. Přilijeme rajčatové pyré a necháme provařit asi 15-20 minut.
  6. Přidáme koření podle chuti a necháme cacciatore ještě povařit, aby chutě dobře propojily.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *