7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na veganské rýžové nudle s tofu! Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a bílkovin. Ideální volba pro všechny milovníky asijské kuchyně a veganských jídel. Získejte recept a připravte si ho již dnes!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 200g tofu
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička čerstvé zázvoru
- 1 lžička chilli omáčky
- sůl, pepř a petržel na dochucení
Postup
- Nařežeme tofu na menší kostky a necháme ho scedit na papírovém ubrousku.
- Na rozpálené pánvi rozpálíme olej a osmahneme tofu do zlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli, stroužky česneku, červenou papriku a nakrájenou mrkev. Orestujeme a podusíme zeleninu.
- Přidáme sójovou omáčku, čerstvý zázvor, chilli omáčku, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- V hrnci uvaříme rýžové nudle podle návodu na obalu. Následně je přidáme k zelenině a tofu a promícháme.
- Případně dochutíme petrželí a servírujeme.