7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ossobuco Milanese
zdroj: Recepty 24/7

Ossobuco Milanese je tradiční italské jídlo, které se skládá z hovězího masového klíčku vařeného se zeleninou, vínem a vývarem. Tento lahodný recept je oblíbený pro svou bohatou chuť a jemnou texturu. Vyzkoušejte si připravit domácí Ossobuco Milanese a užijte si autentickou italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Navštivte naši stránku pro podrobný návod k přípravě tohoto lahodného pokrmu. Buon appetito!

Suroviny

  • 4 kusy telecího masíčka (ossobuco)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kolíčky
  • 1 stopečka celeru, nakrájená na kolečka
  • 250 ml vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Soľ a mletý čierne korenie podľa chuti
  • Na podávanie: uvarené rýža alebo cestoviny

Postup

  1. Očistěte telecí maso a osušte papírovou utěrkou.
  2. Na sporák nastavte hrnec a rozpustíme máslo, přidejte olivový olej a přidejte telečí maso. Osolte a opečte z obou stran, až maso dostane zlatohnědou barvu.
  3. Přidejte cibuli, česnek, nakrájenou mrkev a celer. Smažte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte bílé víno a nechte zredukovat. Poté přidejte vývar, rajčata a oregano. Zakryjte poklicí a dusíme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Hotové ossobuco podávejte s rýží nebo cestovinami a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *