6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kebab s hummusem je lahodný recept, který spojuje pikantní jehněčí maso s krémovým hummusem. Skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný jehněčí kebab s hummusem doma.

Suroviny:

  • 400g jehněčího masa nakrájeného na nudličky
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika nakrájená na proužky
  • 4 plátky pšeničného chleba
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200g cizrny (naložené nebo z plechovky)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce sezamové pasty

Postup:

  1. Na jehněčí maso nasaďte plátky cibule a papriky.
  2. Smíchejte kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř a olivový olej a promíchejte s masem a zeleninou. Nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
  3. Mezitím připravte hummus. V mixéru smíchejte cizrnu, oloupaný česnek, citronovou šťávu a sezamovou pastu. Mixujte dokud nevznikne krémová hmota.
  4. Ohřejte gril nebo pánev na vysokou teplotu. Na rozpálený gril položte plátky chleba a opékejte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  5. Na grilu opékejte maso s cibulí a paprikou, dokud není maso propečené a zelenina mírně změkla.
  6. Smažený chléb rozkrájejte na menší kousky a na každý položte porci jehněčího masa s hummusem. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *