6. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dušený medový hovězí s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Dušený medový hovězí s rýží je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilujete! Kombinace šťavnatého hovězího masa, medu a koření vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Podávejte s lahodnou rýží a nechte se unést exotickou vůní a chutí této lahůdky. Naučte se připravit toto skvělé jídlo díky našemu receptu a bavte se u stolu s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 400g vařené rýže

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osušte ubrouskem.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi s rozehřátým olejem osmažte cibuli s česnekem do zlatova.
  4. Přidejte hovězí maso a restujte, dokud není maso propečené ze všech stran.
  5. Přidejte med, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  6. Přidejte trochu vody a nechte dusit asi 30-40 minut, dokud maso není měkké.
  7. Smažte si rýži na pánvi a podávejte s dušeným medovým hovězím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *