6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí piccatu s kaparovou omáčkou. Jednoduché a rychlé jídlo plné chutí, které vaše chuťové buňky okouzlí. Perfectní kombinace kuřecího masa s pikantní kaparovou omáčkou. Zaručeně si ho zamilujete!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- šťáva z 1 citronu
- ½ šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Řízky naklepeme do tenka a osolíme a opepříme z obou stran.
- V hlubokém talíři smícháme mouku a trochu soli a pepře, a řízky v ní obalíme, aby byly ze všech stran obalené.
- V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a necháme stranou.
- Do pánve přidáme máslo a na něm osmažíme rozmačkaný česnek asi 1 minutu.
- Přilijeme citronovou šťávu a vývar, přidáme kapary a necháme provařit.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní opět kuřecí řízky. Přiklopíme poklicí a necháme provařit zhruba 5 minut, dokud není maso propečené.
- Podáváme s rýží nebo bramborem a dobrou chuť!