6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi“ – tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina, která přináší nepřehlédnutelnou chuť a osvěžující kyselost do vaší kuchyně. Vyrobte si domácí kimchi podle tradičního receptu a objevte lahodný svět korejské kuchyně. Sledujte náš recept a naučte se krok za krokem, jak připravit lahodné kimchi plné zdravých probiotik. Buďte kreativní a přidávejte do kimchi své oblíbené ingredience pro vlastní jedinečný zážitek!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1/2 šálek rybí omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce cukru
  • sul, pepř

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájíme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát minimálně 2 hodiny.
  2. Mezitím nastrouháme mrkev a cibuli.
  3. V misce smícháme rybí omáčku, česnek, zázvor, červenou papriku, cukr, sul a pepř.
  4. Zelí opláchneme, vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s nakrájenou mrkví a cibulí.
  5. Zeleninu zalijeme směsí rybí omáčky a koření a důkladně promícháme.
  6. Nakládanou zeleninu dáme do uzavíratelné nádoby a necháme nakvasit při pokojové teplotě minimálně 1 den.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *