6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský kari s kuřecím masem je exotické pokrm, který jistě potěší chuťové buňky každého gurmána. Tento recept kombinuje bohatou chuť kari omáčky s jemnými kuřecími kousky a exotickými indonéskými kořeněnými ingrediencemi. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přeneste se až do slunné Indonésie při prvním soustu!

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek, kari koření, na plátky nakrájenou papriku a promíchejte.
  4. Postupně přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *