6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchý recept na italskou pizzu Margherita s křupavým kůrkem. Skvělá kombinace domácího těsta, čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Užijte si autentickou italskou chuť přímo z vaší kuchyně!
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g rajčat
- 200 g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový listy
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C
- Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na tenké kolečka.
- Rozválejte těsto na počátku plechu na pečení a lehce naolejte olivovým olejem.
- Rozložte rajčata a mozzarellu na těsto a osolte a opepřete podle chuti.
- Pizza dejte do trouby na 12-15 minut nebo dokud není kůrka zlatě hnědá.
- Vynechte z trouby, pokapte olivovým olejem a posypte čerstvými bazalkovými listy.
- Podávejte horké a užijte si tu křupavou kůrku!