6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská bruschetta se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Italská bruschetta se švestkami je skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Křupavý chléb posypaný olivovým olejem a rozetřeným česnekem je ozdobený šťavnatými švestkami, které dodávají tomuto tradičnímu italskému pokrmu zajímavou sladkou chuť. Vyzkoušejte recept na Italskou bruschettu se švestkami a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 10 švestek
  • 100 g mozzarelly
  • čerstvé bazalkové lístky
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Oloupeme a rozkrojíme švestky na půlky, vyjmeteme pecky.
  2. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a krátce opečeme švestky na středním plameni, aby změkly a získaly zlatavou barvu. Ochutíme solí a pepřem.
  3. V troubě si zatím zahřejeme chleba, dokud není křupavý.
  4. Na rozpůlené plátky teplého chleba rozetřeme mozzarellu, přidáme opečené švestky a ozdobíme lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem.
  5. Podáváme ihned, dokud je chléb stále teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *