6. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé pečené bramborové plátky s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé pečené bramborové plátky s avokádem. Tato lahodná a zdravá kombinace jemně pečených brambor s avokádem a bylinkovým kořením jistě potěší vaše chuťové buňky. Ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybě. S tímto receptem si pochutnáte na skvělém veganském pokrmu plném chuti a zdraví.

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 2 avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Kuřecí nebo zeleninový vývar na zvláčnění

Postup

  1. Na začátek si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Plátky brambor dáme do misky a promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Rozložíme bramborové plátky na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Přidáme trochu vývaru, aby se brambory lépe pekly, a dáme péct do trouby asi na 20-25 minut, nebo dokud nebudou křupavé.
  6. Mezitím oloupeme avokáda, zbavíme jádra a nakrájíme na plátky.
  7. Po vyndání brambor z trouby je posypeme avokádovými plátky a promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Hotové křupavé pečené bramborové plátky s avokádem můžeme podávat jako samostatnou teplou přílohu k masu nebo jako lehký oběd. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *