6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese pasta.strftime(„%s“)
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na klasické italské ragu bolognese s lahodnou těstovinou. Tento bohatý a chutný omáčka z mletého masa, rajčat a bylinek jistě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného pokrmu!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200ml vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl, pepř
  • 400g těstovin (ideálně tagliatelle nebo spaghetti)
  • strouhaný parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi orestujeme mleté maso spolu s jemně nakrájenou cibulí a česnekem.
  2. Přidáme rajčata z konzervy, vývar, rajčatový protlak, oregano, tymián, sůl a pepř. Promícháme a necháme provařit.
  3. V míse smícháme omáčku s uvařenými těstovinami.
  4. Při servírování posypeme strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *