6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční indonéský pokrm – Rendang hovězího masa. Tento chutný recept kombinuje hovězí maso s exotickými kořeněnými omáčkami a je připravený k podávání za méně než hodinu. Pojďte ochutnat bohaté a kořeněné lahůdky z dalekého východu.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 4 ks hřebíčku
  • 4 ks kardamonu
  • 2 cm skořice
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky čerstvé muškátové skořice
  • 2 lžičky jemně mletého kmínu
  • 2 lžičky jemného mletého pepře
  • 2 lžičky jemně mleté chilli papriky
  • 2 lžičky třtinového cukru

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kořenící směs. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme kurkumu, muškátovou skořici, kmín, pepř, chilli papriku a třtinový cukr. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  3. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme ho zatáhnout kořením.
  4. Přilijeme kokosové mléko a přidáme celé hřebíčky, kardamon a skořici.
  5. Pomalu dusíme pod poklicí asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne a neochutná.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji na konci zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
  7. Rendang podáváme s jasmínovou rýží nebo indonéským chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *