6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jedinečný recept na domácí jehněčí kebab na špízu, který okouzlí vaše chuťové buňky! Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit lahodný kebab plný koření a šťavnatého jehněčího masa. Vyzkoušejte tento skvělý recept a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou bombou. 🍢🍖 #jehněčí #kebab #recepty #domácíkuchyně
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté chilli papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku si připravte marinádu. V mixéru smíchejte cibuli, česnek, olivový olej, kmín, chilli papriku, kurkumu, skořici, koriandr, sůl a pepř. Směs mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
- V misce smíchejte jehněčí maso s marinádou. Nechte maso odležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Poté maso vyndejte z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu. Navlékněte maso na špíz a opékejte na grilu nebo grilovací pánvi. Občas maso otáčejte, dokud není dokonale propečené.
- Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak podávejte například s čerstvou zeleninovou salátem nebo na placičce. Dobrou chuť!