6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou Lasagni Bolognese s hustou boloňskou omáčkou připravenou ze šťavnatého mletého masa, rajčat a aromatických bylinek. Tento italský klasik vás rozhodně nadchne svou bohatou chutí a výtečnou kombinací vrstev těstovin a omáčky. Vyzkoušejte náš recept a uvařte si doma skvělou lasagni plnou lahodných příchutí.
Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 400g boloňské omáčky
- 200g lasagních plátů
- 200g strouhaného sýra
- olej, sůl, pepř, bazalka
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli, česnek, mrkev a rajčata.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přilijeme boloňskou omáčku a podusíme asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
- Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky, pak vrstvíme lasagní pláty, masovou směs a sýr. Postup opakujeme, dokud nedojdou suroviny.
- Zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme.