Recept na oblíbené jídlo draždička z vepřového masa. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit lahodnou draždičku s křupavou krustou a šťavnatým masem. Skvělá chuť pro vaše chuťové buňky! Zkuste tento tradiční český recept ještě dnes.
Suroviny:
- 500 g vepřového masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Maso nakrájejte na nudličky a dejte do mísy.
- Přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín a papriku. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Nechejte maso odpočinout minimálně 30 minut, ideálně v lednici přes noc.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a přendejte maso na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte draždička asi 20-25 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Po upečení ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s přílohou dle libosti.