5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Indiánský rejžový kari s pečenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a zdravý recept na indické kari s rejží a pečenou zeleninou. Naučte se, jak si připravit lahodnou veganskou pochoutku plnou exotických chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept doma!

Suroviny

  • 1 hrnek suchého rejžového obilí
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rejžové obilí uvařte podle návodu na obalu.
  2. Na plechu rozprostřete nakrájenou zeleninu (mrkev, paprika, cuketa, cibule, česnek).
  3. Přidejte olivový olej a promíchejte, aby byla zelenina dobře promazána.
  4. Posypejte zeleninu kari kořením a dobře promíchejte.
  5. Pěkně zapečte v troubě při 200°C po dobu cca 20 minut nebo dokud není zelenina měkká.
  6. V hrnci smíchejte uvařenou rejž s kokosovým mlékem a přivedete k varu.
  7. Přidejte pečenou zeleninu do hrnce s kari omáčkou a dobře promíchejte.
  8. Podle chuti osolte a opepřete a nechte provařit pár minut.
  9. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *