5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí milánské rizoto s bohatou chutí a krémovou texturou. Tento tradiční italský pokrm je připraven s výraznými bylinkami, parmazánem a grilovaným kuřecím masem. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte svému jídelnímu lístku něco zcela nového!
Suroviny
- 250g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek krájených rajčat
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme do zlatova.
- Do pánve přidáme krájená rajčata, tymián, kmín, sůl a pepř a podusíme do změknutí.
- Přilijeme vývar a víno a necháme provařit.
- Přidáme promytou rýži, promícháme a dusíme do měkka.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.