5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí milánské rizoto
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí milánské rizoto s bohatou chutí a krémovou texturou. Tento tradiční italský pokrm je připraven s výraznými bylinkami, parmazánem a grilovaným kuřecím masem. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte svému jídelnímu lístku něco zcela nového!

Suroviny

  • 250g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek krájených rajčat
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme do zlatova.
  3. Do pánve přidáme krájená rajčata, tymián, kmín, sůl a pepř a podusíme do změknutí.
  4. Přilijeme vývar a víno a necháme provařit.
  5. Přidáme promytou rýži, promícháme a dusíme do měkka.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *