5. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí roláda s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí roláda s bylinkovou nádivkou je skvělá možnost pro slavnostní oběd či večeři. ⁣Jemné telecí maso je perfektně doplněno aromatickou bylinkovou nádivkou, která dodává jídlu bohatou chuť. Tento recept⁤ je jednoduchý na ⁣přípravu a jistě potěší‌ vaše chuťové buňky i náročné hosty. Sledujte náš krok za krokem a užijte si skvělou telecí⁢ roládu s chutnou bylinkovou nádivkou.

Suroviny

  • 600g ​telecího masa na plátky
  • 100g šunkového sýra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vajíčko
  • 1 šálek nastrouhaného sýra
  • 1 lžíce čerstvého ⁤tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé petržele
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Telecí maso naklepeme do tenkých plátků a osolíme, opepříme.
  2. Šunkový sýr nakrájíme na drobné kostky, ⁢cibuli a česnek ‍jemně nasekáme.
  3. V míse smícháme šunkový sýr, cibuli, česnek, vajíčko, nastrouhaný sýr, tymián, petrželku, mletou papriku, ⁤sůl a pepř. Vznikne nám bylinková nádivka.
  4. Nádivku rozetřeme na plátky masa a zabalíme do rolády. Upevníme špejlí a zavážeme ⁤provázkem.
  5. Roládu dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny.
  6. Hotovou roládu necháme trochu vychladnout, pak odstraníme ‌špejli‍ a provázek⁢ a‍ nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *