5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kanelloni plněné svěžím špenátem a krémovou ricottou. Tento recept nabízí skvělou kombinaci chutí a je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří milují italskou kuchyni. Sledujte jednoduchý postup a připravte si doma lahodné kanelloni plné lahodných ingrediencí.
Suroviny
- 12 kusů tvrdých kanellonů
- 500 g špenátu
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g strouhaného parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na drobno nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme omytý a nasekaný špenát a necháme chvíli dusit.
- Poté vmícháme ricottu, prolisujeme veškeré koření a necháme vychladnout.
- Potřeme kanellony směsí a naskládáme do pekáčku. Posypeme strouhaným parmezánem.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 25 minut, dokud nezezlátne.
- Po vychladnutí můžeme podávat a ozdobit čerstvými bylinkami.