5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kanelloni se špenátem a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kanelloni plněné svěžím špenátem a krémovou ricottou. Tento recept nabízí skvělou kombinaci chutí a je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří milují italskou kuchyni. Sledujte jednoduchý postup a připravte si doma lahodné kanelloni plné lahodných ingrediencí.

Suroviny

  • 12 kusů tvrdých kanellonů
  • 500 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na drobno nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidáme omytý a nasekaný špenát a necháme chvíli dusit.
  3. Poté vmícháme ricottu, prolisujeme veškeré koření a necháme vychladnout.
  4. Potřeme kanellony směsí a naskládáme do pekáčku. Posypeme strouhaným parmezánem.
  5. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 25 minut, dokud nezezlátne.
  6. Po vychladnutí můžeme podávat a ozdobit čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *