5. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a kozím sýrem, které spojuje bohaté houbové aroma s jemnou chuťou kozího sýra. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky rizota i hříbků a dodá vašemu jídlu luxusní a lahodnou chuť. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 200g hříbků
- 200g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 100g kozího sýra
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme pokrájené hříbky a smažíme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud se neprohřeje.
- S postupným přidáváním vývaru vaříme rizoto podle návodu na balení rýže.
- Nakonec vmícháme nakrájený kozí sýr a dochutíme solí a pepřem.
- Pokrm můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo parmazánem.