5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zapečený batát s fazolemi je lahodné veganské jídlo plné vlákniny a živin. Tento recept kombinuje sladký batát s dochucenými fazolemi a sýrem, výsledkem je chutná a zdravá večeře pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný zážitek plný výživy.
Suroviny
- 2 batáty
- 1 plechovka fazolí (preferovaně černých nebo červených)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- strouhaný sýr (nepovinné)
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a papriku na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme batáty, papriku a fazole. Prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- Vše smícháme a přendáme do zapekací misky.
- Poklademe sýrem a zapečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud není sýr zlatě hnědý.
- Hotové jídlo můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem a podávat jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.