5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské masové kuličky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné indonéské masové kuličky, známé pod názvem Bakso. Tento tradiční recept vám pomůže okořenit vaši kuchyni exotickou chutí a navodit atmosféru indonéské kuchyně přímo u vás doma. Sledujte jednoduchý postup a užijte si originální pokrm plný lahodných chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího mletého masa
  • 100g tapiokové mouky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 vejce
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • varené nudle nebo rýže na podávání

Postup

  1. V míse smíchejte hovězí mleté maso, tapiokovou mouku, česnek, cibuli, vejce, kmín, pepř, sůl, cukr a sójovou omáčku.
  2. Formujte z hmoty malé kuličky a dejte je na talíř.
  3. V hrnci přiveďte k varu hovězí vývar.
  4. Kuličky postupně vložte do vroucího vývaru a vařte je asi 10-15 minut, dokud nejsou hotové.
  5. Podávejte bakso s vařenými nudlemi nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *