5. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečeným paprikou a cizrnou je lahodná a zdravá chuťová bomba plná vitaminů a minerálů. Tento jedinečný recept spojuje jemnou chuť hummusu s intenzivní chutí pečené papriky a křupavou texturou cizrny. Vyzkoušejte tento jednoduchý a vydatný pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak snadno si tento hummus připravit doma.
Suroviny:
- 1 ve střední velikosti pečená paprika
- 1 plechovka cizrny (270g), odkapaná a opláchnutá
- 2 stroužky česneku, oloupané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Pečenou papriku zbavte slupky, semínka a stonku a nakrájejte na menší kousky.
- V mixéru smíchejte pečenou papriku, odkapanou cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
- Mixujte ingredience, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo další citronovou šťávou.
- Servírujte hummus s pečenou paprikou a cizrnou s chlebem, zeleninovými tyčinkami nebo jako přílohu k teplým pokrmům.