5. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s pečeným paprikou a cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s pečeným paprikou a cizrnou je lahodná a zdravá chuťová bomba plná vitaminů a minerálů. Tento jedinečný recept spojuje jemnou chuť hummusu s intenzivní chutí pečené papriky a křupavou texturou cizrny. Vyzkoušejte tento jednoduchý a vydatný pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak snadno si tento hummus připravit doma.

Suroviny:

  • 1 ve střední velikosti pečená paprika
  • 1 plechovka cizrny (270g), odkapaná a opláchnutá
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Pečenou papriku zbavte slupky, semínka a stonku a nakrájejte na menší kousky.
  2. V mixéru smíchejte pečenou papriku, odkapanou cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
  3. Mixujte ingredience, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte trochu vody nebo olivového oleje.
  4. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo další citronovou šťávou.
  5. Servírujte hummus s pečenou paprikou a cizrnou s chlebem, zeleninovými tyčinkami nebo jako přílohu k teplým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *