5. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Horké a kořeněné smažené brambory jsou lahodným a jednoduchým receptem, který si zamilují všichni milovníci kořeněných jídel. Tyto křupavé brambory jsou připraveny se směsí aromatických koření a podávají se horké jako lahodná příloha nebo samostatné jídlo. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou orgii!
Suroviny:
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kurkumy
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte brambory a nechte je smažit do měkka a dozlatova.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Nechejte smažit ještě pár minut a hotové můžete podávat.