5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na italskou klasiku – kuřecí piccata s kaparci. Jemná a šťavnatá kuřecí prsa podávaná s omáčkou z kaparů, citronu a másla. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Užijte si chuť Itálie doma!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku kaparci
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve připravte kuřecí prsa – naklepeme je do tenkých plátků a osolíme a opepříme z obou stran.
- V misce si připravíme tři talíře – jeden s moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou.
- V kastrůlku rozehřejeme máslo a olej a smažíme kuřecí plátky, dokud nezezlátnou z obou stran. Vyndáme je z pánve a necháme odpočinout.
- Do stejné pánve přidáme kaparce a orestujeme je asi 1 minutu.
- Zalijeme bílým vínem a necháme víno povarit o polovinu.
- Přilijeme kuřecí vývar a šťávu z citronu a necháme zredukovat asi o polovinu.
- Přidáme zpět kuřecí plátky do omáčky a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s přílohou dle vlastního výběru. Dobrou chuť!