5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparci.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na italskou klasiku – kuřecí piccata s kaparci. Jemná a šťavnatá kuřecí prsa podávaná s omáčkou z kaparů, citronu a másla. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Užijte si chuť Itálie doma!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku kaparci
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve připravte kuřecí prsa – naklepeme je do tenkých plátků a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V misce si připravíme tři talíře – jeden s moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou.
  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo a olej a smažíme kuřecí plátky, dokud nezezlátnou z obou stran. Vyndáme je z pánve a necháme odpočinout.
  4. Do stejné pánve přidáme kaparce a orestujeme je asi 1 minutu.
  5. Zalijeme bílým vínem a necháme víno povarit o polovinu.
  6. Přilijeme kuřecí vývar a šťávu z citronu a necháme zredukovat asi o polovinu.
  7. Přidáme zpět kuřecí plátky do omáčky a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme s přílohou dle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *