5. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš tradiční recept na vepřo knedlo zelo z kysaného zelí a užijte si lahodný pokrm plný chutí a vůní. Skvělá kombinace vepřového masa, domácích knedlíků a kyselého zelí je jistě stvořena k tomu, aby potěšila vaše chuťové buňky. Připravte si tento tradiční český pokrm a buďte si jisti, že si ho oblíbíte celá rodina. S naším receptem na vepřo knedlo zelo z kysaného zelí se vám jistě podaří uvařit lahodný pokrm plný tradice a lásky k dobrému jídlu.
Suroviny:
- 600g vepřového masa
- 400g kysaného zelí
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Nejdříve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osolte a opepřete.
- V hrnci nechte zelí krátce povarit a poté ho sceďte a vymyjte pod tekoucí vodou, abyste odstranili nadbytečnou kyselost.
- Mouku smíchejte s vejci, solí a kmínem a vypracujte hladké těsto na knedlíky.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
- Maso osmahněte na pánvi a přidejte k němu kysané zelí. Vařte společně asi 10 minut.
- Smažené maso podávejte s knedlíky a kysaným zelím.