5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový rizoto se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto se špenátem – recept plný lahodných chutí a zdravých ingrediencí. Klasická kombinace aromatických hub a šťavnatého špenátu vytváří skvělé jarní jídlo plné živých barev a výrazné chuti. Vyzkoušejte tuto lahodnou a zdravou variantu rizota a okořeňte svůj jídelníček novými zajímavými chutěmi.

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub (řízková, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g čerstvého špenátu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g Parmazán (nastrouhaný)
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
  3. Přisypte arborio rýži a podlijte zeleninovým vývarem, neustále míchejte.
  4. Když je rýže téměř hotová, přidejte nasekaný špenát a promíchejte, dokud se nesmaže.
  5. Chvíli restujte, až je špenát změklý. Přidejte nastrouhaný Parmazán, promíchejte a hotové podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *