5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto se špenátem – recept plný lahodných chutí a zdravých ingrediencí. Klasická kombinace aromatických hub a šťavnatého špenátu vytváří skvělé jarní jídlo plné živých barev a výrazné chuti. Vyzkoušejte tuto lahodnou a zdravou variantu rizota a okořeňte svůj jídelníček novými zajímavými chutěmi.
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 200g hub (řízková, žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvého špenátu
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g Parmazán (nastrouhaný)
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přisypte arborio rýži a podlijte zeleninovým vývarem, neustále míchejte.
- Když je rýže téměř hotová, přidejte nasekaný špenát a promíchejte, dokud se nesmaže.
- Chvíli restujte, až je špenát změklý. Přidejte nastrouhaný Parmazán, promíchejte a hotové podávejte.