5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s korejským hovězím masem je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Vychutnejte si tuto lahodnou směs rýže, zeleniny, hovězího masa a pikantní omáčky, která opravdu osvěží vaše chuťové buňky. S naším receptem si snadno připravíte domácí verzi tohoto exotického pokrmu a překvapíte své chuťové buňky zcela novými zážitky!
Suroviny
- 300g hovězího masa (najlepšie roštěnec)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 šálky vařeného jasmínového rýže
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 4 vajcia
- kimchi podle chuti
- sezamová semínka na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro maso. Smícháme sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a namáčíme do ní na plátky nakrájené hovězí maso. Necháme asi hodinu odstát v lednici.
- Hovězí maso opékáme na pánvi do změknutí a karamelizace udává barvy. Poté maso nakrájíme na proužky.
- V hrnci připravíme vajíčka natvrdo a oloupanou mrkev, cuketu, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky a podusíme na pánvi.
- Na talíři si vytvoříme základ bibimbapu – rýži, na ni položíme maso a zeleninu podsmaženou na pánvi. Na vrch můžete přidat kimchi a vařené vajíčko.
- Po ozdobení posypeme drcenými sezamovými semínky a můžeme podávat. Dobrou chuť!