5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi – tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit tradiční korejské kimchi doma! Tento kvašený pokrm zeleniny je plný chutí a zdravých probiotik. Sledujte náš recept a užijte si autentickou korejskou chuť ve vaší vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 jablko
  • 4 lžíce rybího omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce červené papriky

Postup

  1. Nařežeme zelí, mrkev, cibuli, česnek a jablko na tenké proužky.
  2. V misce smícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, pepř a červenou papriku.
  3. Přidáme nařezanou zeleninu a důkladně promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.
  4. Přeneseme směs do skleněné nádoby a přitlačíme, aby byla zelenina ponořená v omáčce.
  5. Necháme zavařovat při pokojové teplotě nejméně 2 dny a poté uložíme do lednice.
  6. Kimchi můžeme konzumovat samostatně nebo přidat do různých pokrmů jako například rýže nebo nudle.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *