5. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou rybu v miso omáčce s tímto jednoduchým receptem! Miso omáčka dodá rybě bohatou a pikantní chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo plné aroma a chuti rybího masa.
Suroviny
- 400g rybího filé (např. losos)
- 3 lžíce bílé miso pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička Čínského pěstíře
- 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 1 stroužek česneku
- strouhaný citronová kůra
- čerstvá nasekaná petržel na ozdobu
Postup
- Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, med, Čínský pěstíř, zázvor, česnek a citronovou kůru v misce.
- Přiveďte vařící vodu v hrnci a vložte rybí filé. Vařte filé asi 5 minut nebo dokud je průhledné. Poté vyndejte filé ven a nechte odstát.
- V misce smíchejte vařící vodu z hrnce s miso omáčkou a rovnoměrně zamíchejte.
- Slijte vodu z rybího filé a poté položte file na talíř. Zalijte rybu miso omáčkou.
- Posypte petrželí na ozdobu a podávejte s rýží nebo zeleninou.