4. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s cizrnou a bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné jehněčí kari s cizrnou a bramborem, které spojuje pikantní a kořeněné chutě s jemností masa. Tento exotický pokrm je skvělou volbou pro milovníky curry a orientální kuchyně. S jednoduchými surovinami a rychlou přípravou se tento pokrm stane oblíbenou večeří celé rodiny. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí exotického koření.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 400g cizrny konzervované
  • 4 brambory oloupané a nakrájené na kostky
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kari koření a nechte ho spolu s cibulí krátce osmahat.
  3. Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte ho, dokud nebude z obou stran zhnědlé.
  4. Přidejte nakrájené brambory a promíchejte s masem.
  5. Přilijte kokosové mléko a přidejte cizrnu. Vařte na mírném ohni a nechte provařit cca 20 minut, dokud masa není měkké a brambory jsou uvařené.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *