4. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jehněčí kari s cizrnou a bramborem, které spojuje pikantní a kořeněné chutě s jemností masa. Tento exotický pokrm je skvělou volbou pro milovníky curry a orientální kuchyně. S jednoduchými surovinami a rychlou přípravou se tento pokrm stane oblíbenou večeří celé rodiny. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí exotického koření.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 400g cizrny konzervované
- 4 brambory oloupané a nakrájené na kostky
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kari koření a nechte ho spolu s cibulí krátce osmahat.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte ho, dokud nebude z obou stran zhnědlé.
- Přidejte nakrájené brambory a promíchejte s masem.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte cizrnu. Vařte na mírném ohni a nechte provařit cca 20 minut, dokud masa není měkké a brambory jsou uvařené.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.