4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kořeněný miso polévka s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou a zdravou miso polévku s tofu plnou kořeněných chutí. Tento recept je snadný na přípravu a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Díky kombinaci chutných ingrediencí, jako je miso pasta, tofu a zelenina, se budete cítit sytí a spokojení. Vyzkoušejte tento japonský klasik doma a rozzářte svůj jídelníček!

Suroviny

  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 lžíce miso pasty
  • 200g tuhého tofu nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
  • 1 stroužek česneku nastrouhaný
  • 1/2 lžičky chilli papriček nakrájených na drobno
  • 1 mrkev nakrájená na nudličky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 pórek nakrájený na kroužky
  • 1/2 šálek houby shitake nakrájené na plátky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci svařte zeleninový vývar.
  2. V misce rozmíchejte miso pastu se sójovou omáčkou, zázvorem, česnekem a chilli papričkami.
  3. Přidejte směs s misem do vroucího vývaru a vařte 5 minut.
  4. Přidejte tofu a nakrájenou zeleninu do polévky a vařte dalších 10 minut nebo dokud zelenina není měkká.
  5. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
  6. Podávejte horké, ozdobené nasekanou pažitkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *