4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou a zdravou miso polévku s tofu plnou kořeněných chutí. Tento recept je snadný na přípravu a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Díky kombinaci chutných ingrediencí, jako je miso pasta, tofu a zelenina, se budete cítit sytí a spokojení. Vyzkoušejte tento japonský klasik doma a rozzářte svůj jídelníček!
Suroviny
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 4 lžíce miso pasty
- 200g tuhého tofu nakrájeného na kostky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 1 stroužek česneku nastrouhaný
- 1/2 lžičky chilli papriček nakrájených na drobno
- 1 mrkev nakrájená na nudličky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 1 pórek nakrájený na kroužky
- 1/2 šálek houby shitake nakrájené na plátky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci svařte zeleninový vývar.
- V misce rozmíchejte miso pastu se sójovou omáčkou, zázvorem, česnekem a chilli papričkami.
- Přidejte směs s misem do vroucího vývaru a vařte 5 minut.
- Přidejte tofu a nakrájenou zeleninu do polévky a vařte dalších 10 minut nebo dokud zelenina není měkká.
- Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
- Podávejte horké, ozdobené nasekanou pažitkou nebo koriandrem.